Навіщо потрібен дизайнер інтер'єру?

Працюючи у сфері дизайну інтер’єру, часто стикаємося з тим, що люди не розуміють, чим саме ми займаємося, навіщо їм потрібні наші послуги і чому це коштує певних грошей. Важливу роль відіграє те, що для пострадянського простору ця послуга досить нова, ще 20 років тому ніхто не замислювався про те, щоб звернутися до професіонала при облаштуванні свого житла. Ще одна причина в тому, що робота дизайнера – це інтелектуальна праця, на відмінність, наприклад, від праці будівельників, за якою ви можете спостерігати і оцінювати.


У чому ж переваги цієї послуги?

Функціональність.


Знання в області ергономіки і досвід роботи допомагає дизайнерові інтер’єру створити комфортний простір, наповнений усіма необхідними для вас функціями, незалежно від того, будинок у вас або однокімнатна квартира. Починаючи від глобальних питань, таких як освітленість, зонування, вибір обробки і меблів, і закінчуючи дрібницями, які навряд чи б ви зробили самі, але вони істотно спрощують життя. Наприклад, розміщення вимикачів так, щоб не довелося повертатися в початок коридору, щоб вимкнути світло, різні підсвічування, додаткові приховані місця зберігання, конструкції – трансформери для маленьких площ тощо.

tobiarchitects3 min - НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ДИЗАЙНЕР ІНТЕР'ЄРУ?

Економія коштів.

Співпраця з дизайнером допоможе уникнути вам багатьох дорогих помилок, таких як купівля меблів там, де ціна завищена, замовлення дивана, який нікуди не поміщається, фарбування стін в колір, що не дає бажаного результату, купівля дорогої плитки більше, ніж вам треба і тд. Також, якщо ви захочете коли-небудь продати своє житло або здати в оренду, ефектний і функціональний дизайн інтер’єру в рази підвищує його вартість.
tobiarchitects10 min - НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ДИЗАЙНЕР ІНТЕР'ЄРУ?

Заощадження часу.

Дуже сильний чинник! Ви не витрачаєте час спочатку на те, щоб придумати, як же вам розташувати кухню, потім – щоб знайти саме таку, а потім – на пояснення будівельникам як же цю кухню поставити. Ви не об’їжджаєте крамницю за крамницею, маючи надію побачити плитку, яка вам сподобається, сантехніку, яка б підійшла до цієї плитки… і тяжкий роздум, скільки цієї плитки вам треба, чи купити під неї мозаїку, чи підійде унітаз за розміром, і що таке інсталяція? У нашому особистому досвіді, для багатьох клієнтів саме це є ключовим чинником. У них просто немає часу, щоб займатися ремонтом, і при цьому хочеться отримати прекрасний результат.
12 min - НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ДИЗАЙНЕР ІНТЕР'ЄРУ?

Унікальність і естетика.


Ринок меблів, матеріалів, текстилю і технологій, як і цін на них, просто величезний! Він не обмежується декількома відомими вам крамницями. Але для того, щоб бути в курсі цього потрібно знати сотні інтернет – ресурсів, відвідувати виставки, спілкуватися з постачальниками і меблярями, чим і займається дизайнер. Як правильно поєднувати кольори, щоб вони не виглядали нудно, але при цьому не почали вас дратувати? Як створити композицію, а не просто розставити по місцях? Як створити певну атмосферу у будинку, неповторну і затишну? Щоб набути таких навичок, окрім природного почуття стилю і смаку, потрібно отримати освіту в цій сфері, опрацювати не один проект. Ось чому тільки за допомогою дизайнера ви зможете зробити інтер’єр свого будинку особливим, комфортним і дійсно красивим.

 tobiarchitects4 min - НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ДИЗАЙНЕР ІНТЕР'ЄРУ?

Технічний чинник.

Без креслень для будівельної бригади неможлива грамотна реалізація концептуальної ідеї, правильний прорахунок витрати матеріалу і устаткування. Саме знання технічної сторони проектування дає дизайнерові можливість створити щось нове і незвичайне, розробити індивідуальні меблі, створити зручне освітлення, вирішити складні функціональні завдання.
26 min - НАВІЩО ПОТРІБНИЙ ДИЗАЙНЕР ІНТЕР'ЄРУ?

Коли ми бачимо який-небудь інтер’єр, відразу можемо сказати, чи працював над ним дизайнер чи ні. У таких інтер’єрах відчувається завершеність, хочеться розглядати деталі. Є варіант, коли над інтер’єром попрацював “поганий” дизайнер, але це вже інша історія. Знайдіть свого дизайнера, і ремонт перестане бути головним болем!

Коментарі

Популярні публікації